Sunday, April 6, 2014

Laupäevane lõunasöök

                                              Öökulli kartulivorm

Ettevalmistusaeg:20 minutit.Valmistusaeg:umbes 1 tund.Piisab 3 sööjale.

Selleks on vaja:

450 g kartuleid
100 g juustu
1 sibul
25 g võid 
soola ja pipart

Juurviljanuga,nuga,lõikelauda,kurnsõela,600 ml suurust kuumakindlat vormi,pärgamentpaberit,riivi ja taldrikut.


Valmistamine:

1)Koori kartulid,eemalda "silmad" ja lõika õhukesteks viiludeks.Pane viilud kurnsõela ja loputa külma voolava vee all üle.



2)Koori sibul ja haki hästi peeneks.Riivi juust taldrikule.Sega hakitud sibul juustuga.

3)Määri vorm korralikult võiga.Lao pooled kartuliviiludest servaga üksteise peala nõu põhja ja puista neile soola ja pipart.

4)Kata kartuliviilud hakitud sibula ja riivitud juustu seguga.Jälgi,e kõik karulid oleksid kaetud.

5)Aseta kõige peale ülejäänud kartuliviilud ja puista neile soola ja pipart. NB:KUI tahad,et tuleks natuke mahlasem,siis lisa tomatit!


6)Lõika või väikesteks tükkideks ja asta ühtlasel kartulitele laiali.Küpsta,kuni kartulid on pehmed ja kuldpruunid.Selleks kulub 175C juures umbes tund aega.


LÕPPTULEMUS NÄEB VÄLJA SELLINE:





















No comments:

Post a Comment